امروز: شنبه 06 مرداد 1403 برابر با 27 جولای 2024

        دفتر نمایندگی (200)

        دفتر نمایندگی

اخبار مربوط بە دفتر نمایندگی اقلیم کردستان عراق در ایران

سفر نیچیروان بارزانی به تهران؛ گامی مثبت برای اصلاح روابط

نماینده اقلیم کردستان در ایران با اشاره به سفر «نیچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق به ایران گفت: نتیجه اولیه این سفر که در چهارچوب سه محور اقتصادی انجام شد، مثبت بوده است.

به گزارش ایسنا، «نیچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق، روز یکشنبه در راس هیاتی عالیرتبه به منظور انجام سفری سه روزه وارد تهران شد و در جریان این سفر با رهبر معظم انقلاب اسلامی، رییس جمهور، وزیر خارجه، دبیر شورای عالی امنیت ملی و رییس مجلس شورای اسلامی دیدار و رایزنی کرد.

این مقام عالیرتبه در اقلیم کردستان بر اساس آن‌چه که برخی از رسانه‌ها منتشر کرده‌اند در جریان این سفر با سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز دیدار کرده است.

سفر رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران در حالی انجام شد که طی ماه‌های گذشته، روابط  تهران و اربیل به خاطر مسائل امنیتی و فعالیت‌های برخی از گروهک‌های تروریستی از خاک این منطقه علیه جمهوری اسلامی ایران و اقدامات نظامی تهران علیه این گروهک‌ها تروریستی در راستای تامین امنیت خود با چالش‌هایی روبرو شده بود و در همین چارچوب به اعتقاد بسیاری از کارشناسان محور اصلی دیدارهای این مقام اقلیم در ایران، مباحث امنیتی بوده است.

مقامات جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «نیچیروان بارزانی» بر اهمیت اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی بین ایران و عراق که در این ارتباط با آن منطقه اقلیم نقش تعیین کننده دارد؛ تاکید کردند.

 بارزانی نیز  در دیدارها با تاکید بر اینکه ما خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران را می‌شناسیم، اظهار کرد: اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان به مرکزی برای تهدید ایران تبدیل شود.

سفر بارزانی به تهران و دیدارهای وی در این سفر سه روزه با استقبال مقامات دولت مرکزی عراق نیز مواجه شد؛ چنان که مشاور نخست وزیر عراق ضمن ابراز خشنودی از سفر رئیس اقلیم کردستان به ایران گفت که این سفر تا حد زیادی اختلافات را از بین برد.

«ضیاء الناصری» در  اظهاراتی در این ارتباط گفت: سفر «نیچیروان بارزانی»، رئیس اقلیم کردستان عراق به ایران، اختلاف قبلی را تا حد زیادی از بین برد. هر تلاشی که در راستای حل اختلافات با ایران باشد به سود دو کشور است و اظهاراتی که از «نیچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان و ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در مورد اهمیت روابط دو کشور شنیدیم خوش‌بینانه و امیدوارکننده است.

«ناظم دباغ» نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا در ارتباط با سفر «نیچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق به ایران طی روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری و دیدارهای وی با مقامات عالی رتبه و ارشد جمهوری اسلامی ایران از جمله؛ مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، رئیس مجلس، وزیر خارجه، دبیر شورای عالی امنیت ملی و ... اظهار کرد: به نظرم این سفر، یک گام مثبت و محکم برای تقویت روابط و اصلاح برخی از مسائل پیش آمده بین تهران و منطقه اقلیم کردستان بود.

وی با بیان اینکه در این سفر، دو طرف بر حل مشکلات موجود از جمله؛ مباحث امنیتی تاکید داشتند، اظهار کرد: نتیجه اولیه این سفر، مثبت بود و دو طرف ایران و منطقه اقلیم تاکید داشتند که باید به عنوان دوستان قدیمی و هم پیمان در مبارزه علیه رژیم صدام، با همان روحیه به دنبال ترمیم روابط و رفع کدورت‌های به وجود آمده باشند.

دباغ با بیان اینکه مقامات اقلیم کردستان عراق پشتیبانی‌های ایران برای مبارزه با صدام و تشکیل دولت جدید در عراق را فراموش نمی‌کنند، خاطرنشان کرد: این سفر در سه محور امنیتی، اقتصادی و سیاسی انجام شد و در ملاقات آقای بارزانی با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران بر این موضوع تاکید شد که روابط بین دو طرف در این زمینه‌ها تقویت شود.

نماینده اقلیم کردستان در تهران با بیان اینکه این سفر نتیجه رفت و آمدهای دیپلماتیک و مشورت‌ها بین دو طرف بوده و در جریان این رفت و آمدها از آقای بارزانی برای سفر به تهران دعوت شد، تصریح کرد: هیاتی که به تهران آمد در حقیقت هیات ریاست اقلیم کردستان بود و این هیات متشکل از گروه‌های مختلف کردی که در دولت اقلیم حضور دارند، بود، بنابراین این سفر مربوط به یک حزب کردستان عراق نیست بلکه نمایندگان گروه‌های مختلف سیاسی کردستان عراق که در دولت اقلیم حضور دارند در این سفر آقای بارزانی را همراهی می‌کردند.

لینک گفت‌وگو:
https://www.isna.ir/news/1403021913690/سفر-نیچروان-بارزانی-به-تهران-گامی-مثبت-برای-اصلاح-روابط

ارزیابی نماینده اقلیم کردستان عراق در ایران از سفر نیچیروان بارزانی به تهران

نماینده اقلیم کردستان در تهران گفت: به نظرم هدف سفر هیأت اقلیم کردستان به تهران متشکل از سه محور بود. محور اقتصادی، محور امنیتی و محور سیاسی. در مذاکرات هیأت اقلیم کردستان با مسئولان جمهوری اسلامی و ملاقات با رهبر جمهوری اسلامی ایران تأکید بر این بوده که توافقات قبلی ادامه خواهد داشت و در هرجایی مشکلاتی بوده باید آن مشکلات ترمیم و حل شود و اجازه ندهیم بار دیگر به تنش بخورد. به همین دلیل، کل توافقات اقتصادی، امنیتی و سیاسی به مسیر قدیمی بازگشته و به تقویت این روابط ادامه دهیم.

«ناظم دباغ» نماینده اقلیم کردستان در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، درباره ارزیابی خود از سفر «نیچیروان بارزانی» به تهران گفت: به نظر بنده هر سفری انجام شود حسن مخصوص به خودش را دارد. اولا دلیل این سفر، همدلی و ادامه همکاری بین دوطرف است و حکومت اقلیم کردستان، هیأتی با ریاست آقای «نیچیروان بارزانی» به ایران فرستاد. ارزیابی من از این سفر آن است که آمدن آقای بارزانی خیلی اقدام خوبی بود و بعدا نتایج این دیدارها مشخص خواهد شد. هر دو طرف تأکید کردند که باید در روابطی که بعضی از زمان‌ها به نوسان می‌خورد، با همین روحیات گذشته به دنبال حل مشکلات باشند.

دباغ در خصوص بحث تأمین امنیت بین مرزهای ایران و اقلیم کردستان در این مذاکرات گفت: رئیس هیأت اقلیم کردستان و هیأت همراش نظرشان این است، بوده و خواهد بود که امنیت اقلیم کردستان و امنیت جمهوری اسلامی ایرانی تفاوتی ندارد. به این معنی که ناامنی در اقلیم کردستان و ناامنی در ایران برای همدیگر همسو و مشترک هستند و باید همکاری جدی بین دو طرف برای حل و برطرف کردن مشکلاتی که پیش از این باعث ایجاد ناامنی می‌شد، شکل بگیرد.

وی گفت: به نظرم هدف سفر هیأت اقلیم کردستان به تهران، سه محور را شامل می شود؛ محور اقتصادی، محور امنیتی و محور سیاسی. در مذاکرات هیأت اقلیم کردستان با مسئولان جمهوری اسلامی و ملاقات با رهبر جمهوری اسلامی ایران، تأکید بر این بوده که توافقات قبلی ادامه خواهد داشت و در هر جایی مشکلاتی بوده باید آن مشکلات ترمیم و حل شود و اجازه ندهیم بار دیگر به تنش بخورد. به همین دلیل، کل توافقات اقتصادی، امنیتی و سیاسی باید به مسیر قدیمی بازگشته و به تقویت این روابط ادامه دهیم.

دباغ درباره توافقات ایران با اقلیم و تاثیر آن بر روابط دو طرف با دولت مرکزی عراق گفت: خوشبختانه هم‌نظری کامل میان جمهوری اسلامی ایران با اقلیم کردستان در زمینه تقویت روابط با دولت عراق وجود دارد. هیأت اقلیم و مسئولان جمهوری اسلامی تأکیدشان بر این بود که حکومت اقلیم کردستان یکی از طرف‌های اثرگذار در تقویت این روابط بوده که باعث تشکیل حکومت جدید عراق شده است، باید این روحیات ادامه داشته باشد و همیشه سعی کنند مشکلات برطرف شود. در سفر اخیری که آقای «نیچیروان بارزانی» به بغداد رفت و مسائلی را دنبال کرد، تأکید کرد که باید حکومت اقلیم کردستان به ریاست آقای «مسرور بارزانی» و حکومت عراق به ریاست آقای سودانی بیشتر روابط‌شان تقویت شود و مشکلات را حل کنند.

لینک گفت‌وگو:
https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1478130

ناظم دباغ در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا: تلاش می‌کنیم مشکلات گذشته میان ایران و اقلیم بوجود نیاید

تهران / ایرنا - نماینده اقلیم کردستان عراق در ایران گفت: با توجه به دستاوردهای خوبی که سفر «نیچیروان بارزانی» به تهران داشته؛ حتماً در آینده، شاهد توسعه همکاری‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی میان ایران و اقلیم کردستان عراق خواهیم بود.

«ناظم دباغ» نماینده اقلیم کردستان عراق در ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری ایرنا در خصوص اهمیت و دستاوردهای سفر اخیر «نیچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان به تهران و دیدارهایش با مقامات عالی رتبه کشورمان، اظهار داشت: سفر راهبردی و مهم «نیچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران به همراه هیأت همراه نه به منظور تقویت روابط با تهران، بلکه به منظور ترمیم روابط و حل و فصل مشکلاتی که ایجاد شده بود صورت گرفت. همچنین دو طرف، در این سفر و دیدارهای صورت گرفته تاکید کردند که روابط گذشته را ادامه دهند و آن روابط را هم گسترش دهند.

وی با بیان اینکه سفر مهم «نیچیروان بارزانی» به ایران دستاوردهای مثبت و زیادی را به همراه داشت، گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای این سفر، دیداری بود که آقای بارزانی برای اولین مرتبه با حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی ایران انجام داد که دیداری دوستانه و صمیمی هم بود.

نماینده اقلیم کردستان عراق در ایران تصریح کرد: در این دیدار، رهبر انقلاب ایران بر این موضوع تاکید کردند که در یک بازه زمانی اکثریت رهبران کُرد عراق در ایران زندگی می‌کردند.

دباغ تصریح کرد: در این دیدار، رهبر انقلاب ایران با بیان برخی خاطرات گذشته یادی هم از مرحوم «ادریس بارزانی» پدر «نیچیروان بارزانی» کردند. رهبری ایران بر این نکته تأکید کردند که ما باید همچون یک ملت، با یکدیگر همکاری داشته باشیم؛ تا ضمن برطرف کردن برخی مشکلات فی مابین، در راستای تقویت روابط میان ایران و اقلیم کردستان عراق گام برداریم.

وی با بیان اینکه سفر اخیر رئیس اقلیم کردستان عراق به ایران، دستاوردهای مثبت و خوبی را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی به همراه داشت، عنوان کرد: حجم تبادلات تجاری میان ایران و اقلیم کردستان عراق در این مدت افزایش چندانی پیدا نکرده، اما کاهش هم نداشته است.

نماینده اقلیم کردستان عراق در ایران بیان کرد: در صورتی که شرایط و فضای مناسبی جهت افزایش حجم تبادلات تجاری میان دو طرف فراهم شود، ظرفیت‌های خوبی در منطقه اقلیم کردستان عراق وجود دارد که می‌تواند زمینه‌های خوب همکاری را با ایران داشته و حجم تبادلات تجاری دو طرف را افزایش دهد.

دباغ گفت: در راستای افزایش سطح تعاملات تجاری دو طرف مقامات ایران و اقلیم، مصمم به انجام این موضوع هستند و بر منفعتی که از این موضوع هر دو طرف خواهند داشت تاکید کردند و امیدواریم که شرایط جهت تحقق این هدف فراهم شود.

وی افزود: در نشست خبری که اخیراً آقای «نیچیروان بارزانی» داشته بر این موضوع تاکید کرده که مقامات اربیل بر اجرای مفاد توافقنامه امنیتی میان ایران و عراق پایبند هستند و البته قسمتی از این توافقات هم انجام شده است.

نماینده اقلیم کردستان عراق در ایران تصریح کرد: آقای بارزانی بر این مهم تاکید کرد که از هیچ نقطه‌ای در خاک اقلیم کردستان عراق، هیچ گروهی حق ندارد که علیه منافع و امنیت ملی ایران و کشورھای ھمسایە اقدامی انجام دهد و متقابلاً هم از سوی ایران، گروه یا گروه‌هایی علیه منافع و امنیت اقلیم کردستان عراق اقدامی انجام ندهند.

دباغ در پایان خاطرنشان کرد: حتماً در آینده، شاهد توسعه همکاری‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی میان ایران و اقلیم کردستان عراق خواهیم بود و آقای بارزانی هم بر این مسئله تاکید کرد که تلاش می‌کنیم بار دیگر مشکلاتی که در گذشته وجود داشته میان ایران و اقلیم به وجود نیاید.

لینک گفت‌وگو:
https://www.irna.ir/news/85471155/تلاش-می-کنیم-مشکلات-گذشته-میان-ایران-و-اقلیم-بوجود-نیاید

«ناظم دباغ» با «محمود نجفی‌عرب» رئیس اتاق بازرگانی تهران دیدار کرد

«ناظم دباغ» نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران و «محمود نجفی‌عرب» رییس اتاق بازرگانی تهران؛ در دیدار با یکدیگر بر ضرورت توسعه روابط اقتصادی و مراودات تجاری تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، «محمود نجفی‌عرب» رئیس اتاق بازرگانی تهران و «ناظم دباغ» نماینده اقلیم کردستان عراق در دیدار با یکدیگر بر ضرورت توسعه روابط اقتصادی و مراودات تجاری تأکید کردند و با توجه به اینکه عراق دومین شریک تجاری ایران محسوب می‌شود، از ضرورت همکاری نزدیک‌تر و گسترده‌تر سخن گفتند. رئیس اتاق تهران در این دیدار آمادگی این اتاق برای پذیرش هیأت‌های تجاری و اعزام یک هیأت تجاری از فعالان اقتصادی به این اقلیم را اعلام کرد.

در دیدار نماینده اقلیم کردستان عراق با رئیس اتاق بازرگانی تهران، دو طرف با تأکید بر ضرورت تنش‌زدایی در مناسبات سیاسی میان ایران و اقلیم کردستان، توسعه همکاری‌های اقتصادی و افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک را موجب پایداری در آینده روابط دانستند.

در این دیدار که روز سه‌شنبه ۱۷ بهمن‌ماه جاری (7 فوریه 2024) در دفتر ریاست اتاق تهران برگزار شد، پیشنهاد اعزام یک هیأت تجاری در همراهی با اتاق بازرگانی تهران و اتاق‌های بازرگانی استان‌های غربی به اقلیم کردستان و همچنین آمادگی پذیرش از یک هیأت اقتصادی از این منطقه، برای اعلام حسن‌نیت در بهبود مناسبات اقتصادی دو طرف از سوی مسؤولان اتاق تهران مطرح شد.

بر اساس اعلام اتاق تهران، در این دیدار، «محمود نجفی‌عرب» رئیس اتاق تهران، با اشاره به اینکه عراق دومین شریک تجاری ایران است و تجارت و مبادلات بازرگانی ایران با این کشور، عمدتاً از طریق اقلیم کردستان صورت می‌گیرد، تصریح کرد که در دور تازه مناسبات و همکاری‌ها، ایجاد سرمایه‌گذاری‌های مشترک باید در دستور کار قرار گیرد.

وی با اعلام اینکه پیشنهاد اعزام یک هیأت تجاری از اتاق تهران به اربیل یا سلیمانیه، به عنوان هیأت دوستی و حسن‌نیت از سوی این اتاق به وزارت امور خارجه ایران ارائه شده‌ است، یادآور شد که اتاق بازرگانی تهران، آماده پذیرایی از هیأت‌های تجاری اقلیم کردستان است.

مبادله کالا در مرزهای تجاری ادامه دارد

«ناظم دباغ» نماینده اقلیم کردستان در ایران، نیز در این دیدار با بیان اینکه مقامات حکومت اقلیم کردستان بر حفظ و تقویت روابط این منطقه با ایران در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی، تأکید دارند، تصریح کرد که با رفع اشکالات و سوءتفاهم‌های پیش‌آمده، زمینه برای توسعه روابط اقتصادی میان دو طرف فراهم است و اقلیم کردستان می‌تواند هم‌پیمان استراتژیک ایران در تمامی حوزه‌ها باشد.

وی سپس به اتفاقات اخیر و همچنین اطلاعیه اتاق بازرگانی اربیل مبنی بر تحریم کالاهای ایرانی در بازار اقلیم کردستان، اشاره کرد و گفت: به‌رغم صدور این اطلاعیه از سوی اتاق اربیل، مبادلات کالایی در مرزهای تجاری ایران و اقلیم کردستان همچنان ادامه دارد و معتقدیم که دو طرف باید با سعه‌صدر و عبور از فضای متشنج رخ‌داده، علاوه بر حفظ همکاری‌های اقتصادی، در مسیر توسعه این روابط گام بردارند.

سبقت ترکیه از ایران در بازار عراق

دباغ با اشاره به اینکه بازار جنوب عراق و منطقه عرب‌نشین این کشور، از طریق اقلیم کردستان و محصولات و کالاهای وارداتی از ایران تأمین می‌شود به این نکته اشاره کرد که در صورت کمبود محصولات و کالاهای مصرفی در منطقه اقلیم کردستان، تجار و بازرگانان ترکیه فعالیت خود در این بازار را تشدید می‌کنند و این اتفاق به نفع شرکت‌ها و تجار ایرانی نیست.

نماینده اقلیم کردستان در تهران، سپس با یادآوری اینکه تا سال ۲۰۰۲ میلادی، نزدیک به ۴۵۰ شرکت ایرانی در سلیمانیه ثبت شده بود و ترکیه کمتر از ۱۰۰ شرکت در این منطقه ثبت کرده بود، تصریح کرد که در حال حاضر، بیش از ۲ هزار شرکت ترکیه‌ای در سلیمانیه و اقلیم کردستان ثبت شده و به فعالیت مشغول هستند در حالی که از شرکت‌های ایرانی کمتر از ۱۵۰ شرکت در این منطقه باقی مانده است.

دباغ سپس با تأکید بر اینکه نگاه ترکیه به اقلیم کردستان، اقتصادی است، یادآور شد که تجارت پیله‌وری ایران با اقلیم کردستان باید به تجارت رسمی تبدیل شود و توافق‌نامه‌هایی که طی سال‌های اخیر میان استان‌های مرزی ایران و اتاق‌های بازرگانی مستقر در این منطقه با اقلیم کردستان منعقد شده، عملیاتی شود.

تشکیل شرکت مدیریت صادرات ویژه اقلیم کردستان

در این جلسه، «بهمن عشقی» دبیرکل اتاق تهران نیز، با تأکید دوباره به اینکه اتاق تهران به منظور اعلام حسن‌نیت و احیای روابط میان ایران و اقلیم کردستان، آماده اعزام یا پذیرش هیأت تجاری میان دو طرف است، پیشنهاد تشکیل شرکت مدیریت صادرات ویژه بازار اقلیم کردستان که اعضا و سهامداران آن نیز شرکت‌های معتبر از دو طرف باشند، را مطرح کرد و یادآور شد که در صورت موافقت و همکاری اتاق بازرگانی اقلیم کردستان و دیگر اتاق‌های این منطقه، این شرکت مدیریت صادرات را با هدف توسعه تجارت دوطرفه می‌توان طی سال آینده خورشیدی راه‌اندازی کرد.

خبرنگار: سمیه رسولی

لینک گزارش:

https://www.mehrnews.com/news/6017791/مبادله-کالا-در-مرزهای-تجاری-ایران-و-اقلیم-کردستان-ادامه-دارد

 

«ناظم دباغ» با «صفین دزه‌یی» رئیس اداره روابط خارجی حکومت اقلیم کردستان دیدار کرد

«ناظم دباغ» نماینده حکومت اقلیم کردستان در تهران، با «صفین دزه‌یی» رئیس اداره روابط خارجی حکومت اقلیم کردستان؛ در شهر اربیل، دیدار و گفت‌وگو کرد. 

«صفین دزه‌یی» رئیس اداره روابط خارجی حکومت اقلیم کردستان، در صفحه اختصاصی خود در «تویتر» اعلام کرد که؛ با آقای «ناظم دباغ» نماینده حکومت اقلیم کردستان در تهران دیدار کردم. به طور کلی در مورد اتفاقات و مسائل مهم منطقه به گفت‌وگو پرداختیم و درباره اهمیت روابط خوب با جمهوری اسلامی ایران تأکید کردیم.

همچنین از ایشان و تمام اعضای دفتر نمایندگی حکومت اقلیم کردستان در ایران، برای تلاش‌ها و زحماتشان تشکر و قدردانی کردم. 

 

نمایندگی حکومت اقلیم کردستان در همایش بین‌المللی هندسه نظم جدید جهانی شرکت کرد

«ناظم دباغ» نماینده حکومت اقلیم کردستان در تهران و «سلام رشدی» معاون نماینده حکومت اقلیم کردستان در ایران، در پی دعوت رسمی دانشگاه عالی دفاع ملی؛ در همایش بین‌المللی هندسه نظم جدید جهانی شرکت کردند. 

همایش بین‌المللی هندسه نظم جدید جهانی با حضور «ناظم عمر دباغ» نماینده حکومت اقلیم کردستان عراق در ایران، «سلام عارف رشدی» معاون نماینده حکومت اقلیم کردستان در تهران و نماینده احزاب سیاسی اقلیم کردستان در تهران و با شرکت متفکران و اندیشمندان 37 کشور جهان و همچنین «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی، سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر سید «عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش، سرلشکر «رحیم صفوی» مشاور عالی فرماندهی کل قوا، دریادار «علی فدوی» جانشین فرمانده کل سپاه، امیر دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش و سردار «مهدی فرحی» جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران؛ در روزهای 20 و 21 اردیبهشت ماه جاری (10 و 11 می 2023) در سالن پیامبر اعظم (ص) در دانشگاه عالی دفاع ملی ایران در شهر تهران برگزار ‌شد.

‌تبیین مفاهیم نظری در شکل‌گیری نظم جدید جهانی، گفتمان‌سازی و ترویج ادبیات نظم جدید از جمله اهداف این همایش و محورهای علمی آن هم شامل؛ رویکردهای جدید در شکل‌گیری نظم جدید جهانی، مؤلفه‌های تأثیرگذار بر آن، موعودگرایی در نظم جدید جهانی و نیز انقلاب اسلامی، جبهه مقاومت و نظم جدید جهانی بود.

سردار «اسماعیل احمدی مقدم» فرمانده دانشگاه عالی دفاع ملی در مورد همایش بین‌المللی هندسه نظم جدید جهانی اظهار داشت: در عصر ما تحولات در جهان بسیار سریع‌تر است؛ مانند جنگ جهانی اول که امپراطوری عثمانی از بین رفت. در جنگ جهانی دوم هم شاهد فروپاشی قدرت‌های بزرگی بودیم، بعد از جنگ جهانی هم فروپاشی شوروی این‌گونه می‌نمود که جهان به سمت تک قطبی شدن پیش رفته است، اما تحولات سال‌های اخیر مانند قدرت یابی روسیه، چین و ظهور قدرت‌های نو گویای این است که نظم جهانی در حال تغییر است.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی با اشاره به جنگ اوکراین گفت: جنگ اوکراین و اثرگذاری فضای مجازی و قیام علیه حاکمیت دلار و تحولات جهانی گویایی این است که این نظم جهانی در حال تغییرات اساسی است، پس جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای و جهانی می‌تواند بر روندهای آینده تأثیرات بسیار داشته باشد، لذا این مسئله، نیاز به بررسی‌های دقیق و واکاوی علمی دارد.

 

 

 

 

 

صفحه1 از34

آخرین اخبار

گزارشات پر بازدید

حالت های رنگی